Nieuws

ATP’er in de kijker – Maarten De Coninck

thumb image

10 april 2024

ATP

Tags: ,

Maarten De Coninck is 29 jaar en is Communicatie- en PR-medewerker van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Maarten draagt de verantwoordelijkheid om het onderzoek en onderwijs binnen en buiten de faculteit bekend te maken. Hij fungeert als brug tussen de academische wereld en de samenleving, waarbij hij alle belangrijke innovaties en nieuwswaardige gebeurtenissen onder de aandacht brengt. Hij is het aanspreekpunt wanneer onderzoekers met hun werk naar buiten willen komen.

Waterval aan ideeën

Maarten wordt vaak omschreven als een onuitputtelijke bron van ideeën, altijd op zoek naar vernieuwing en manieren om de faculteit naar een hoger niveau te tillen. “Maarten is een uitzonderlijk fijne collega met wie ik zeer graag samenwerk. Zijn hoofd zit boordevol ideeën waarover hij maar al te graag eens komt brainstormen. Deze creativiteit, gekoppeld aan zijn vastberadenheid om altijd het onderste uit de kan te halen, zorgt ervoor dat hij onze faculteit op de best mogelijke manier vertegenwoordigt,” aldus collega Thibaut D’Huyvetter

Achtergrond

Voordat Maarten bij de UGent kwam, had hij al verschillende professionele ervaringen opgedaan. Na het behalen van zijn masterdiploma in Communicatie, werkte hij als marketeer en vertaler bij een plexiglasbedrijf en later als marketingverantwoordelijke bij een groot projectontwikkelingsbedrijf in Gent. Hoewel hij veel leerde tijdens deze periodes, ontdekte hij al snel dat zijn ware passie lag in het werken binnen de academische wereld.

Meer dan een job

Voor Maarten is communicatie meer dan alleen maar een baan; het is een passie en een roeping. Een wijze raad die hij ooit eens meekreeg en dagelijks meedraagt: “Het is een illusie om te denken dat er ooit een punt in je leven gaat komen dat je alle tijd van de wereld hebt. Je moet er direct voor gaan.”. Hij gelooft sterk in het belang van het tonen van de meerwaarde die de faculteit biedt aan de samenleving en de economie. Het is zijn doel om de faculteit een eigen identiteit te geven en de buitenwereld te laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Work-life balance?

Ondanks zijn toewijding aan zijn werk, erkent Maarten het belang van een goede balans tussen werk en privé. Buiten het werk geniet hij van verschillende activiteiten, zoals zwemmen, kajakken, badmintonnen en het organiseren van quizzen. Reizen is ook een grote passie van hem, vooral naar Oost-Europa, waar hij gefascineerd is door de geschiedenis en cultuur.

Cara-quiz

Maarten is niet alleen gefocust op zijn eigen interesses; hij gelooft ook sterk in het belang van vrijwilligerswerk en het ondersteunen van goede doelen. “Een keer per jaar organiseer ik een quiz. En dat gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar gaat het naar De Kring. Dat is een plek voor mensen uit kansarmoede.” deelt hij.

Kortom, Maarten De Coninck is niet alleen een toegewijde professional, maar ook een inspirerend voorbeeld van hoe passie, vastberadenheid en betrokkenheid het verschil kunnen maken in de wereld van communicatie en daarbuiten.

Tekst, interview en foto’s: Flore Ongenae

Suggesties voor atp’ers in de kijker mag je mailen naar jeroen.ongenae@ugent.be

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *