Nieuws

Studenten kunnen vanaf nu gratis naar studentenpsychologen

thumb image

27 februari 2024

Varia

Tags:

Vanaf 1 februari 2024 is niet alleen het eerste gesprek van een student bij een studentenpsycholoog gratis maar alle sessies van een kortdurende begeleiding. Dit werd unaniem beslist op het bestuurscollege van 26 januari 2024. Een mooie stap naar een beter welzijn van onze studenten.

Deze beslissing is een reactie op een persbericht van de minister van Volksgezondheid (20.12.2023) waarin aangekondigd werd dat het remgeld bij geconventioneerde psychologen voor jongeren t.e.m. de leeftijd van 23 jaar wegvalt vanaf 1 februari 2024. In lijn daarmee zou het niet consequent zijn om UGent studenten voor een interne kortdurende begeleiding nog een bedrag aan te rekenen vanaf 1 februari 2024. Bijgevolg stelde de Directie Studentenvoorzieningen voor om de consultaties bij de studentenpsychologen gratis te maken vanaf 1 februari 2024.

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *