Nieuws

Internetvergoeding van 20 euro maar (nog) geen telewerkvergoeding

thumb image

9 december 2021

Medewerkersbeleid

De raad van bestuur heeft op vrijdag 10 december beslist dat je vanaf nu elke maand 20 euro connectiviteitsvergoeding – ook wel internetvergoeding genoemd – zal ontvangen.

Deze vergoeding werd bekomen door de vakorgansaties in de onderhandelingen die dit jaar op Vlaams niveau werden gevoerd voor de CAO VI hoger onderwijs. Voor deze vergoeding krijgen alle universiteiten, ook de UGent, specifieke bijkomende middelen van de overheid.

Voor de toekenning van deze connectievergoeding voorziet de UGent volledig analoge modaliteiten als deze welke reeds werden toegepast voor het bepalen van de coronapremie. Deze niet te indexeren  nettovergoeding van 20 euro zal worden toegekend:

  • aan alle personeelsleden, alsook de (post)doctoraatsbursalen, met een tewerkstellingspercentage van ten minste 20%
  • voor elke maand gedurende welke men ten minste één dag effectieve prestaties heeft geleverd of zich in een toestand bevindt die is gelijkgesteld met dienstactiviteit (bvb vakantieverlof, ziekte, ouderschapsverlof, …)

Deze internetvergoeding is dus niet hetzelfde als een telewerkvergoeding. Voorlopig voorziet onze universiteit nog geen telewerkvergoeding. Maar na licht aandringen van de ATP-geleding wordt dit wel weer bespreekbaar. Hopelijk kan er hierover tot een akkoord gekomen worden. Wordt vervolgd…

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *