Nieuws

Heeft het zin om te stemmen met maar 1 kandidatenduo?

thumb image

30 april 2021

Participatie

Van dinsdag 4 mei (9u) tot en met woensdag 5 mei 2021 (12u) kan je je stem uitbrengen en mee beslissen of Rik en Mieke rector en vicerector blijven.

Maar heeft het eigenlijk zin dat je je stem uitbrengt? Zeer zeker!

Kan je je vinden in het duo Rik en Mieke dan stem je ‘ja’. Kan je je niet vinden in het enige duo, dan stem je ‘onthouden’,

Halen Rik en Mieke meer ja-stemmen dan onthoudingen en dat in minstens 3 geledingen, waaronder het ZAP, dan zijn ze verkozen.

Indien dat niet het geval is, volgt er een 2e stemronde. Halen ze daarin meer ja-stemmen dan onthoudingen in minstens 2 geledingen, waaronder het ZAP en een gemiddeld stemmenpercentage van meer dan 50%,  dan zijn ze verkozen.

Geraken Rik en Mieke na 2 ronden niet verkozen dan start een nieuwe cyclus en kunnen zich nieuwe kandidaten aandienen.

It’s complicated? Gelijk heb je. Het algemeen enkelvoudige stemrecht toepassen zoals dat geldt voor alle verkiezingen in België zou veel eenvoudiger zijn: 1 UGent’er 1 stem. Maar iemand fluisterde ons in ‘Het is en blijft politiek, dat is nooit eenvoudig’ 🙂

Nu welke keuze je ook maakt, het belangrijkste is dat je deelneemt aan de verkiezingen omdat je hiermee aangeeft dat we als ATP-geleding mee het beleid willen bepalen en dat men rekening dient te houden met onze geleding!

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *