Nieuws

Komt er een éénmalige vergoeding voor 1 jaar verplicht telewerken?

thumb image

De UGent overweegt om een éénmalige tussenkomst te verstrekken voor alle medewerkers die het afgelopen jaar verplicht thuiswerk hebben verricht. In de laatste Raad van Bestuur werd hier alvast een principsbeslissing over genomen en werd een mandaat verleend aan de Personeelbeleidscommissie om dit verder uit te werken. De Raad van Bestuur besliste met 25 stemmen voor en 9 stemmen tegen bij 2 onthoudingen.

Wat zijn de mogelijkheden om dit betaalbaar te houden?

In 2020 zijn er als gevolg van Covid-19 veel minder fietsvergoedingen uitbetaald. Ook zijn er minder reis- en verblijfskosten uitgegeven en zijn de energiekosten licht gedaald en waren de schoonmaakkosten lager. In totaliteit bedragen deze minuitgaven ongeveer € 2 miljoen.

Het is een optie om deze minder-uitgaven aan te wenden voor een éénmalige compensatie als gevolg van het verplichte thuiswerk.

Wordt vervolgd…

Lees ook:

Resultaten poll telewerkvergoeding

Hoe groot is de kans op een structurele telewerkvergoeding?

3 reacties op “Komt er een éénmalige vergoeding voor 1 jaar verplicht telewerken?

 1. En de meerkosten van gels, mondmaskers, plexi-schermen,… zullen zeker de 2 miljoen overschrijden vrees ik.
  En is zo’n vergoeding niet discriminerend voor de collega’s die WEL verplicht waren zich op de werkvloer te begeven (ondanks de risico’s)?

  1. Voor de meerkosten van corona heeft onze universiteit extra middelen gekregen van de overheid.
   Discriminerend lijkt me niet want het gaat gewoon over een vergoeding voor extra uitgaven die men moest doen tengevolge van telewerken. Wat voor een soort vergoeding heb je in gedachten voor collega’s die verplicht waren om zich naar de werkvloer te geven?

   1. Er is toch ook de luxe van thuis te werken als het altijd al werken is/was. De verplaatsingen alleen al spaar je uit. ‘k Vind het ook nogal ver gezocht dat daar een vergoeding voor moet zijn. Ik heb beide een periode gedaan. Er waren ook al de m.i. te gulle vergoedingen voor begeleiders bij examens. En idd, diegenen die moe(s)ten gaan werken kunnen mss een risicopremie krijgen.. 😉

Reageer hier...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *