Nieuws

Hoe groot is de kans op een structurele telewerkvergoeding?

thumb image

Op de laatste raad van bestuur stond ook de structurele forfaitaire telewerkvergoeding op de agenda. Nu het er immers naar uitziet dat meer mensen ook na corona meer zullen telewerken, is dat een optie die zeker ernstig dient overwogen te worden.

Het ZAP had hier als geleding echter een duidelijk gezamenlijk standpunt ingenomen: “Wij willen geen structurele forfaitaire telewerkvergoeding“.  Jammer dat ze het zelfs niet wilden overwegen en bespreken in de personeelsbeleidscommissie.

Gelukkig wilden de studenten, het OAP en het ATP dit pad van de telewerkvergoeding wel nog open houden. In een nipte stemming werd beslist om deze optie toch verder te bespreken in de personeelsbeleidscommissie. De Raad van Bestuur besliste met 19 stemmen voor en 16 stemmen tegen bij 1 onthouding.

Maar zoals het er nu uitziet, liggen de kaarten niet goed. Als het ZAP het been blijft stijf houden, lijkt de kans klein dat dit in een van de volgende raad van besturen zal goedgekeurd worden.

Wordt vervolgd….

Lees ook:

Resultaten Poll Telewerkvergoeding

Komt er een éénmalige vergoeding voor 1 jaar verplicht telewerken?

 

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *