Nieuws

Poll Telewerkvergoeding

thumb image

9 maart 2021

Medewerkersbeleid - Mobiliteit

Onze universiteit betaalt tot op heden géén telewerkvergoeding aan zijn medewerkers. Een dergelijke vergoeding dient om tegemoet te komen aan jouw kosten voor internet, kantoormeubilair, verwarming,…

Laat weten wat je hiervan vindt via deze poll

7 reacties op “Poll Telewerkvergoeding

 1. ’t Zou wel wat compenseren voor alle kosten die ik tot op heden al heb gemaakt voor nieuwe computer, webcam, … maar gezien de massale besparingsoefeningen die op ons afkomen heb ik liever geen vergoeding dan dat er misschien ATP’ers moeten afvloeien of niet worden aangeworven omdat er geen geld voor is !

 2. Door een technische functie kan ik hellaas niet thuiswerken.
  Lijkt me al een kado op zich.
  Geen verplaatsingskosten /tijd.
  Je kan een “Koe” niet blijven uitmelken.
  Ooit stopt het en dan volgen er besparingen…(op personeel?)

  1. Dit vind ik persoonlijk wel kort door de bocht van dat uitmelken van de koe. Je kan geen appelen met peren vergelijken. Ik kan er van mee spreken dat zeker tijdens de 1ste lockdown dit geen evidentie was om van thuis te werken terwijl wij hier met 5 onder één dak leven. Alle materiaal (met uitzondering van de laptop) zijn persoonlijk. We hebben een booster voor het internet aangekocht en als ik iemand niet kan bereiken via teams, bel ik met mijn privé abonnement. Ik werk al maanden van achter een kamerscherm in de living, tijd tussen privé en werk vervaagt (ik heb ettelijke overuren op de teller staan), dus gelukkig dat ik wat verplaatsingstijd uitspaar. Vooral omdat werkdruk en de hoeveelheid werk vermeerdert omwille van het corona gegeven. Maar als we hiermee kunnen vermijden dat er personeel moet afvloeien, ben ik solidair

 3. Een vergoeding mag er wel komen want de kosten lopen hoog op thuis. En niet alleen om de kosten te dekken, mentaal is het ook soms moeilijk om alles alleen thuis te doen en verwerken. Zeker als je een familielid verliest tijdens deze corona periode of andere verliezen en/of ziekte door maakt. Voor de verplaatsing is er nu ook geen fietsvergoeding meer voor zij die fietsen…dus voor sommige zijn dit geen verplaatsingskosten maar inkomsten 😉

 4. Mijn man werkt niet voltijds en door mijn thuiswerk op zijn(onze)computer in ons bureau, kan hij niet doen wat hij allemaal zou willen uitvoeren. Enige tegemoetkoming zou deze ergernis wel verzachten, ook nu de fietsvergoeding is weggevallen.
  Maar wordt de telewerkvergoeding dan ook belast?

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *