Nieuws

ATP’er in de kijker: Jochen Merlier

thumb image

Complimentendag (1 maart) of niet: elke maand zetten we graag een ATP’er in de kijker. Deze keer werden we benaderd door een collega van Jochen Merlier, die hem graag even in de bloemetjes wil zetten voor zijn voortreffelijke bijdrage aan de organisatie van de on campus examens. “Bedankt, maar zonder vele collega’s was dit niet mogelijk,” reageert Jochen.

Tekst en interview: Séverine Raa – Foto’s: Annelies Van Hecke

Teamwork makes the dream work

Jochen is medewerker binnen het team Interne Communicatie van de Directie Communicatie en Marketing (DCOM). “Ons team staat in voor de communicatie naar het personeel toe. Wij zijn verantwoordelijk voor nieuwsbrieven, de facebookgroep ‘UGent’ers’, het personeelsmagazine, het intranet, enzovoort… En daarnaast de personeelsevenementen,” vertelt hij. “En voor projecten die meerdere doelgroepen omvatten, worden projectgroepen overheen de teams gevormd.”

Dankzij zijn ervaring met het organiseren van grote evenementen werd Jochen gevraagd om mee te helpen aan de organisatie van de coronaproof on campus examens die voor het eerst in juni vorig jaar doorgingen, in het bijzonder in Flanders Expo. “Maar ik ben zeker niet de enige die complimenten verdient voor deze organisatie, het werd een geheel waarin iedereen betrokken was,” legt hij uit. Van de ene dag op de andere rolde Jochen in een volledig nieuw project, waarin niemand al ervaring had. Hij werkte samen met collega’s verspreid over de hele UGent die hij vaak nooit eerder ontmoet had; dat vindt hij dan ook het meest boeiende aan de hele realisatie van deze organisatie. “Ik hou ervan om mee te draaien in een team, en het team van de on campus examens zal zonder twijfel het grootste team zijn waarmee ik ooit al gewerkt heb.”

In zijn functie als communicatiemedewerker komt Jochen wel vaker in contact met collega’s uit allerlei hoeken van de UGent. “Ik probeer steeds mijn blik te verruimen. Ik krijg via allerlei projecten de kans om veel interessante collega’s en hun werking te leren kennen, dat vind ik dan ook een zeer boeiend aspect van mijn job,” zegt Jochen.

Binnen zijn team is Jochen ook in normale omstandigheden het meeste bezig met het organiseren van evenementen. “Dat komt voort uit mijn eerdere ervaringen. Mijn loopbaan bij de UGent begon als operationeel coördinator van ‘200 jaar UGent’ in 2017,” legt hij uit. “Zowel binnen als buiten de job ben ik altijd actief geweest in organisaties.”

Dies Natalis

Momenteel is Jochen met de projectgroep binnen DCOM bezig met de voorbereidingen van Dies Natalis op 19 maart. “Dit jaar zal het volledig online doorgaan en zal alles op voorhand opgenomen zijn,” vertelt hij. “Het officiële gedeelte wordt op voorhand opgenomen in de Aula, met een minimum aan aanwezigen om alles technisch in orde te brengen. Bij de opening van het huidige academiejaar op Campus UZ Gent was dit nog heel anders, toen mochten er op het moment van de uitzending wel een vijftigtal aanwezigen zijn.”

“Ook het contact met de eredoctoren uit het buitenland verloopt volledig online, gezien de reisbeperkingen die de huidige coronamaatregelen opleggen,” vertelt hij verder, “Dat speelt ook mee in die voorbereiding. Het is boeiend om de technische kanten daarvan te leren kennen.”

Hobby’s

Ook in zijn vrije tijd is Jochen betrokken bij verschillende organisaties. Een hobby die ook wat organisatie vergt, is reizen. Jochen houdt ervan om de wereld te verkennen, letterlijk. Hij houdt er niet van om enkel de toeristische kant van het land te ontdekken, maar laat zich vaak dieper onderdompelen in de lokale cultuur. “Een strandvakantie is niet voor mij weggelegd. Je kan zo veel van een regio zien op een week tijd. Ik ga dan voornamelijk op zoek naar plekken die een idee geven hoe de wereld daar echt in elkaar zit,” vertelt hij. “Hoe het echte leven daar is. Een overnachting bij de lokale bevolking kan wel eens voorvallen.”

Helaas is er tegenwoordig geen mogelijkheid om bepaalde hobby’s uit te oefenen. “Ik ga ook graag quizzen,” vertelt Jochen. “Maar online quizzen is helemaal niet hetzelfde. Ik mis de sfeer en ambiance; het hele sociaal gebeuren dat erbij komt kijken.”

Wat hij wel positief vindt aan deze periode, is dat vele anderen het wandelen nu ook ontdekt hebben. “In groep gaan wandelen, is veel leuker dan alleen natuurlijk,” legt hij uit. “En zelf ga ik ook meer lopen. Een fitnessabonnement mis ik helemaal niet meer.”

 

Wil jij graag een collega in de bloemetjes zetten? Stuur een mailtje naar jeroen.ongenae@ugent.be 

 

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *