Nieuws

Nieuwe aanpak evaluatie en feedback voor ATP-leden

thumb image

1 februari 2021

Medewerkersbeleid - RVB/BC

Onze universiteit gaat minder evalueren en meer inzetten op een permanente 2-richtings feedbackcultuur.

Met de nieuwe aanpak wordt afgestapt van de huidige tweejaarlijkse cyclus van evaluaties en functioneringsgesprekken. Vanaf nu wordt verwacht dat medewerkers en leidinggevenden veel vaker met elkaar in dialoog gaan, zonder te wachten op een of ander formeel vastgelegd moment.

Een ander belangrijke onderdeel van de nieuwe aanpak is de garantie dat minder goed functionerende collega’s tijdig te horen krijgen welke negatieve opmerkingen er zijn over hun werk, en er ook periode komt gedurende dewelke zij de kans krijgen om die vastgestelde tekortkomingen aan te pakken vooraleer er een formele evaluatie wordt gegeven.

Verder diende men tot nu over twee gunstige evaluaties te beschikken om na vier jaar te kunnen doorgroeien naar de volgende salarisschaal. Doordat de 2-jaarlijkse evaluaties voortaan verdwijnen, wordt ook deze verplichting geschrapt.

Wil je meer weten? Lees er een mooi artikel over op de website van het ACOD

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *