Nieuws

ATP’er in de kijker: Kenny Vandenbroucke

thumb image

Kenny Vandenbroucke startte met zijn functie als ICT-coördinator aan de UGent in 2018. Hij werkt voor de vakgroep Voortplanting, Verloskunde en Bedrijfsdiergeneeskunde (faculteit Diergeneeskunde). Deze vakgroep telt in zijn huidige vorm zo’n 100 UGent’ers.

Artikel en interview: Séverine Raa – Foto: Petra Rigole

IT en communicatie

Zijn takenpakket als IT-expert is heel uitgebreid: Kenny biedt ondersteuning op vlak van IT infrastructuur en elektronica, websites, toepassingen, etc. “Het is een nuttige en veelzijdige job,” vertelt Kenny, “Ik vind het leuk dat ik dankzij mijn overkoepelende functie met veel collega’s in contact kom.”

Daarnaast is communicatie binnen zijn takenpakket een grote pijler, wat hij persoonlijk ook heel belangrijk vindt. Dat uit zich in zijn engagement dat verdergaat dan zijn eigen vakgroep: op facultair niveau maakt hij deel uit van een werkgroep rond alumniwerking en communicatie.

Hij is nauw betrokken bij de verschillende communicatiekanalen en ondertussen al een jaar verantwoordelijk voor de nieuwsbrief van de faculteit, waarmee hij ijvert voor betere communicatie, transparantie en een groter groepsgevoel binnen de faculteit. Hij vindt het belangrijk dat al zijn collega’s op de hoogte zijn van wat er gebeurt en leeft op de faculteit.

DIDI-taskforce

De digitale revolutie kwam door de komst van de huidige pandemie in een stroomversnelling terecht. Kenny ervoer de steeds grotere vraag naar support van de lesgevers, die leidde tot de oprichting van een nieuwe taskforce: de DIDI-taskforce (afkorting voor DIgitale DIergeneeskunde).

Kenny vindt het belangrijk om op verschillende niveaus te gaan samenwerken en communicatie te allen tijde te vereenvoudigen. “Binnen deze taskforce zitten zo’n 40-tal medewerkers, over alle vakgroepen en geledingen heen, waarmee we een praktische link willen vormen tussen centraal en onze faculteit,” legt hij uit, “Zij fungeren als het aanspreekpunt binnen hun eigen vakgroep. Dit zorgt ervoor dat we concreter kunnen bijstaan bij vragen van lesgevers.”

De taskforce richtte zich eerst voornamelijk op het delen van ervaringen en kennis omtrent de verschillende toepassingen die worden ingezet voor het onderwijs, maar ondertussen ondersteunen ze ook meer en meer bij onderzoek en dienstverlening.

Sociaal contact met de collega’s

Zoals velen onder ons, werkt ook Kenny tijdens de huidige pandemie grotendeels van thuis uit. Dankzij een goede organisatie ondervond hij geen al te grote problemen om dit te combineren met het gezinsleven.

Hoewel hij minder wordt afgeleid tijdens het telewerk en zich daardoor beter kan focussen, verkiest hij toch de werkvloer. “Ik heb echt behoefte aan het sociale contact en de goede sfeer onder de collega’s,” verklaart hij.

Afgelopen december organiseerde hij samen met enkele andere mensen binnen zijn vakgroep de “olympische winterspelen”. De collega’s werden opgedeeld in verschillende groepjes en verdedigden zo hun eigen ‘land’ in verschillende disciplines. Een van de opdrachten was het coronaproof figuurwandelen in vormen van attributen die typerend zijn voor hun land. Dat ging van een piramide tot een pandabeer. In totaal wandelden ze maar liefst meer dan 700 km. “Zoals het jaarlijks kerstfeestje in normale omstandigheden, zorgde dit initiatief voor meer verbondenheid onder de collega’s in deze moeilijke tijden. Het was leuk om te zien hoe iedereen hierin opleefde,” vertelt Kenny enthousiast.

Vrije tijd

Dat Kenny een sociaal beestje is, had je waarschijnlijk al door. Ook in zijn vrije tijd vindt hij het fijn om te netwerken. Zo maakt hij deel uit van het wijkcomité waar hij woont en doet hij vaak vrijwilligerswerk tijdens concerten in de Handelsbeurs en op de Gentse Feesten.

Verder staat hij ook bekend onder de collega’s om zijn groene hobby: Kenny houdt zich graag bezig met het kweken van planten. “Dat begint heel onschuldig, maar ondertussen heb ik al zo’n 150 planten in huis,” lacht Kenny, “Ondertussen begin ik de plantenliefhebbers in de wijk en op het werk te kennen en delen we onderling naar hartenlust stekjes uit.”

Ken je een ATP-collega die je graag eens in de spotlights plaatst? 

Of heb je zin om zelf eens een ATP’er te interviewen en er een artikel over te schrijven?

Stuur een mailtje naar jeroen.ongenae@ugent.be

3 reacties op “ATP’er in de kijker: Kenny Vandenbroucke

  1. Kenny’s winterspelen zijn de max. Ik heb alvast een chatje gestuurd om zijn format schaamteloos te mogen pikken. Hopelijk wil ‘m delen 🙂

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *