Nieuws

ATP’er in de kijker: Mieke Godefroid

thumb image

Deze maand zetten we de schijnwerpers op Mieke Godefroid van de Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht. Séverine Raa interviewde haar en schreef er een mooi artikel over. En Annelies Van Hecke ging op fotoreportage en zorgde voor de mooie portretfoto bij het artikel.

In 2002 begon Mieke Godefroid haar loopbaan aan de UGent.

UGent’er sinds 2002

Ze startte als vakgroepsecretaris (80%) bij de vakgroep Virologie, Parasitologie en Immunologie (faculteit Diergeneeskunde). Daar werd ze ingewijd in de wereld van Apple en groeide haar passie voor IT en Mac. Al snel kreeg ze de bijnaam “Apple-lady”.

In 2014 besloot ze opnieuw full time aan de slag te gaan en maakte ze de stap naar de faculteit Recht en Criminologie. Daar werkt ze tot op heden als secretaris bij de vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht.

Vertrouwenscontact

Aangezien we heel wat tijd doorbrengen op het (tele)werk, vindt ook Mieke een goede sfeer onder de collega’s heel belangrijk. “Helaas is het creëren van een fijn werkklimaat niet overal even vanzelfsprekend”, merkt ze op. Om haar steentje bij te dragen tot een beter UGent zet ze zich, naast haar job als secretaris van de vakgroep, in als facultaire vertrouwenscontact.

Reizen

Ook naast het werk zit Mieke niet stil (als je de huidige coronamaatregelen even buiten beschouwing laat). Zo verzamelt ze vaak onvergetelijke herinneringen in het buitenland: voor zijn job als ‘Global Account Manager’ reist haar man vaak naar andere continenten en indien mogelijk, neemt ze de kans om hem te vergezellen.

Mieke prijst zich gelukkig met tripjes naar onder andere Azië, de VS… “Door COVID19 koester je nóg meer de momenten die je mocht meemaken, zoals de laatste reis met mijn 3 volwassen kinderen”, vertelt ze. Dit jaar stond Japan op de planning, maar uitstel is geen afstel.

Muziek en quizzen gaan hand in hand

Mieke is een hevige Nostalgie- en Joe-luisteraar. “Eén van mijn sterktes is dat ik bij de starttonen van een nummer (vooral uit de jaren ’70 en ’80) meteen herken over welk lied het gaat”, vertelt ze met enige fierheid. Met het meespelen aan muziekquizzen op de radio won ze al zeer mooie prijzen.

Mocht je eventueel twijfelen waarvan je Miekes gezicht zou kunnen herkennen: ook op tv waagde ze al haar kans bij meerdere quizzen, zoals onder andere Blokken en Twee tot de Zesde Macht. “Door hieraan deel te nemen, leer je zeer vaak mensen kennen. Intussen zijn hier dan ook toffe vriendschappen uit voortgevloeid”, vertelt ze.

Daarnaast is ze ook lid van een eigen volledig vrouwelijke quizploeg: The ladies of Social Law. “Vorig jaar eindigden we nog als 3e bij een quiz, en dat als 1e volledige vrouwenteam.” Haar hele team ging dan ook naar huis met een Sanseveria (ook wel vrouwentongen genoemd).

Soroptimist

Daarnaast is Mieke een Soroptimist: deze serviceclub zet zich in voor vrouwen en kinderen in nood. Dit combineert ze vaak met haar passie voor koken. “Als fundraiser brengen we volgend jaar ons 3e kookboek uit met de hele groep.” vertelt ze, “Dat is elke keer heel tof om aan mee te mogen werken, onze boeken zijn dan ook pareltjes.”

Tijdens de COVID19-periode heeft ze met haar team ook niet stil gezeten. “We hebben computers aangekocht voor instellingen in nood, fruit, groenten en maaltijden uitgedeeld aan kansarmen en zorginstellingen, creadozen voor kinderen, tijdschriften en paaseieren voor zorginstellingen en patiënten…”, vult ze nog aan. 

Interview & tekst: Séverine Raa – Portretfoto: Annelies Van Hecke

 

Ken je een ATP-collega die je graag eens in de spotlights plaatst? Stuur een mailtje naar jeroen.ongenae@ugent.be

2 reacties op “ATP’er in de kijker: Mieke Godefroid

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *