Nieuws

Wat als je toe bent aan een nieuwe uitdaging?

thumb image

30 november 2020

Medewerkersbeleid - Mobiliteit

Als je al langere tijd aan de UGent werkt, komt er misschien een moment waarop je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Maar hoe pak je zoiets aan en wie kan je hierin begeleiden?

Sinds enige tijd beschikt de UGent over een speciale online toolbox om je hierin te begeleiden en er staan ook loopbaanbegeleiders (loopbaanbegeleiding@ugent.be) klaar om je in dit proces te begeleiden.

Word piloot van je loopbaan

Een goede eerste stap is de doe-brochure ‘Word piloot van je loopbaan‘ doornemen. Wil je graag even stilstaan bij de vraag waar je goed in bent, waar je in kan groeien, welke weg je wilt inslaan? Wil je graag hulp bij het benoemen van jouw competenties en sterke punten? Wil je weten wat je drijft in jouw job? Ben je nog steeds de juiste persoon op de juiste plaats? Is je job veranderd en weet je niet goed of je deze verder wil uitoefenen? Wil je graag intern of extern solliciteren, maar weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? In deze gids vind je handvaten die je verder kunnen helpen.

Je CV

Als je daarna de stap wil zetten naar intern of extern solliciteren dan kan je leren hoe je best je CV samenstelt. Op die CV is het bijvoorbeeld belangrijk te tonen wat je allemaal al gerealiseerd hebt tot nu toe. In dit filmpje zie je hoe je deze realisaties kan ontdekken.  In de toolbox vind je verder ook heel wat filmpjes over hoe je een sterke CV maakt.

Naar je sollicitatiegesprek

Ideaal vertrek je met een goede elevator pitch naar je sollcitatiegesprek. Zo’n pitch is jezelf kort en krachtig voorstellen. Hier lees je hoe je dat doet.  Vervolgens kan je online een afspraak maken met een loopbaancoach die je feedback kan geven over je pitch. Verder vind je hier ook heel wat tips om te komen tot een succesvol sollicitatiegesprek.

Meer dan solliciteren

Heel veel tools uit de toolbox kan je niet alleen gebruiken bij het solliciteren maar ook om je huidige job te verrijken. Denk maar aan het ontdekken van je realisaties, je talenten, een elevator pitch of een opleiding LinkedIn.

Dit is heel kort samengevat wat deze toolbox allemaal te bieden heeft. Als je de toolbox doorneemt, zal je zien dat er ook heel wat opleidingen worden aangeboden over deze thema’s.

Zit je op een gegeven moment vast dan kan je altijd contact opnemen met het team loopbaanbegeleiding@ugent.be

De loopbaanbegeleiders stelden onlangs de toolbox voor tijdens een Teamsmeeting van de ATP-raad (met meer dan 100 collega’s!), hier kan je de opname bekijken

Veel succes!

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *