Nieuws

ATP’er in de kijker: Lena De Cock

thumb image

Onze atp-collega Lena werkt als secretaris voor de Vakgroep Groene Chemie. Daarnaast is ze actief lid van de ATP-raad en heeft ze een passie voor beweging en lopen. Eind vorig jaar werd Lena slachtoffer van een zwaar verkeersongeval en verloor ze haar linker onderbeen. Maar Lena is een sterke vrouw en blijft positief naar het leven kijken. Respect!

“Binnen de Vakgroep Groene Chemie ondersteun ik vooral de onderzoeksgroep EnVoc (Ecologische en organische chemie en technologie). Dit betekent concreet dat ik 3 professoren en een 25-tal PhD studenten en assistenten in de watten leg”

Naast de algemene administratieve en financiële ondersteuning helpt Lena ook mee bij de organisatie van congressen en workshops.

“Ik ben ook actief lid van de atp-raad. Hier spits ik mij vooral toe op initiatieven om ATP-collega’s aan het bewegen te krijgen. Voor vele atp-medewerkers aan de UGent bestaat de dagtaak immers voornamelijk uit zittend werk”

In het verlengde hiervan organiseert Lena, samen met Ineke Imbo en Fit@UGentmedewerkers, per campus laagdrempelige sportactiviteiten (yoga, corestability, …) voor UGent’ers en dit tijdens het middaguur.

Ook naast het werk blijkt Lena een geëngageerde vrouw.

“Samen met atp-collega Hilde Dewulf, mijn loopvriendin en marathonvriendin van het eerste en het laatste uur, organiseer ik op de UGent de Levensloop ten voordele van Stichting tegen Kanker. Al 2 jaar achter elkaar haalden we 10.000 euro op”

“Mijn passie is lopen en dankzij GentLoopt.be heb ik mijn doelstellingen naar een hoger niveau kunnen tillen. In het begin was het de bedoeling om enkel 5 km te lopen en ik was heel tevreden toen dat lukte. Dan naar 10 km om uiteindelijk te eindigen met de marathon van Rotterdam”

“Dankzij GentLoopt heb ik ook een aantal toffe madammen en meneren leren kennen en zelfs vrienden en vriendinnen voor het leven gemaakt. En ondanks het feit dat er nu niet meer zo veel gelopen wordt door o.a. blessures blijven we elkaar steunen en motiveren”

Eind vorig jaar werd Lena slachtoffer van een zwaar verkeersongeval.

“Ik was op weg naar huis met mijn fiets van het werk. Op een kruispunt vlakbij huis stond ik voor het rood licht te wachten. Ik stond naast een vrachtwagen en keek of zijn pinker op stond om af te slaan, dat was niet het geval. Toen we beiden vertrokken stond de vrachtwagen plots voor mij en kwam steeds dichter op me af. Het vervolg staat op mijn netvlies gegrift”

“Mijn linker voet was volledig verbrijzeld en dan is na overleg tussen ziekenhuizen de beslissing genomen om mijn linker onderbeen te amputeren … nog een flinke opdoffer”

“Ik besef dat het heel anders kon afgelopen zijn. Ik ben blij dat ik Bruno (haar partner) en onze kinderen nog kan knuffelen, dat ik nog met vrienden, familie en collega’s kan babbelen, en nog leuke dingen zal kunnen doen”

“Ik revalideer in het UZ Gent en word daar ondersteund door een heel fijn motiverend team van kinesisten, ergotherapeuten, psychologen onder leiding van dokter Geers”

“Het is heftig en gaat soms met ups en downs, maar ik hou me vast aan het feit dat ik leef. Het heeft niet veel gescheeld of ik was er niet meer”

9 reacties op “ATP’er in de kijker: Lena De Cock

 1. Dag Lena,

  Ongelooflijk jammer wat jou overkwam. Ik bewonder de manier waarmee je omgaat met je brute portie pech. Alle respect! Ik hoop dat je je verder kan blijven optrekken aan al het moois dat je wel is gegund. Heel veel courage voor de moeilijke dagen en alle geluk voor de toekomst!
  Veel liefs,
  Fien

 2. Lena,

  We wensen je vanuit de SynBioC groep een voorspoedige revalidatie.
  Zoals je stelt met ups and downs, maar we zijn er om tijdens moeilijke perioden je een hart onder de riem te steken.
  Nog veel sterkte en tot een volgende babbel.

  Vriendelijke groeten
  Chris

 3. Hi Lena,

  Heel sterk hoe je er de moed en nog veel meer in houdt. Ik wens je nog heel veel courage en doorzettingsvermogen en heel veel supermooie momenten met vrienden, vriendinnen, kinderen en familie. Dag bij dag…

  Groet,
  Veronique

 4. Dag Lena, wat ben jij een straffe madam! Ik sta in bewondering voor jou. Respect! Volhouden zo. Het allerbeste en veel moed.

 5. Dag Lena,
  Jouw positiviteit kan wonderen verrichten bij anderen, mooie woorden en mooie daden. Heel veel moed en een goede revalidatie toegewenst.
  Gr, S

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *