Nieuws

Resultaten poll ‘Heb jij goede apparatuur om te telewerken?’

thumb image

Vorige maand kon je deelnemen aan de poll ‘Heb jij goede apparatuur om te telewerken?’. 84 collega’s namen deel aan de poll en dit leverde volgende bevindingen op: 84, 5% geeft aan kwaliteitsvol te kunnen telewerken en 15,5% geeft aan dat hij of zij niet kwaliteitsvol kan werken. 77% van de collega’s die aangeven niet kwaliteitsvol te kunnen werken, gebruiken ofwel een eigen computer of een computer van de UGent die ouder is dan 3 jaar.

58,5% van de bevraagden telewerkt enkel met UGentapparatuur (op 1 uitzondering na allemaal laptops). 26% van de bevraagden werkt enkel met eigen privé-apparatuur en 15,5 % werkt zowel met UGentapparatuur als met eigen apparatuur.

De helft van de bevraagden werkt met een computer die niet ouder is dan 3 jaar. 34 %  heeft een computer die ouder is dan 3 jaar en 16%  kent de leeftijd van zijn of haar computer niet of heeft deze niet ingevuld.

Zoals vaak bij bevraging kwamen de meest interessante bevindingen uit het opmerkingen veld.

 • Een laptop alleen is niet voldoende om te kunnen telewerken. Ook nodig: 1 of 2 externe schermen, extern klavier, muis, camera, micro, headset, printer, scanner en een goede, ergonomische bureaustoel
 • Iedereen zou telwerkapparatuur van de UGent moeten krijgen
 • Iedereen laptop met docking station i.p.v. desktop
 • Kwaliteit en snelheid van geleverd werk gaat omhoog door telewerken (als de apparatuur goed/recent is, anders vertragend)
 • Compensatie internetkosten, telefoonkosten?
 • Telewerken mag voor mij nog langer duren
 • Ik vind dat bepaalde IT-toepassingen wel wat beter zouden kunnen, bv. bereikbaarheid van de schijven + in de browsers op Athena kan je geen favorieten e.d. opslaan waardoor deze niet zo gebruiksvriendelijk zijn.

 

2 reacties op “Resultaten poll ‘Heb jij goede apparatuur om te telewerken?’

 1. Een laptop…
  Amen
  Heel vervelend dat ik niets kan printen…
  Het gebrek aan een deftige bureaustoel: heel veel nek- en schouderklachten en hoofdpijn. Slaaptekort en wekelijks kine!

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *