Nieuws

Resultaten poll ‘Heb jij goede apparatuur om te telewerken?’

thumb image

Jeroen Ongenae

8 juni 2020

Medewerkersbeleid - Medewerkersinitiatieven - Mobiliteit

Vorige maand kon je deelnemen aan de poll ‘Heb jij goede apparatuur om te telewerken?’. 84 collega’s namen deel aan de poll en dit leverde volgende bevindingen op: 84, 5% geeft aan kwaliteitsvol te kunnen telewerken en 15,5% geeft aan dat hij of zij niet kwaliteitsvol kan werken. 77% van de collega’s die aangeven niet kwaliteitsvol te kunnen werken, gebruiken ofwel een eigen computer of een computer van de UGent die ouder is dan 3 jaar.

58,5% van de bevraagden telewerkt enkel met UGentapparatuur (op 1 uitzondering na allemaal laptops). 26% van de bevraagden werkt enkel met eigen privé-apparatuur en 15,5 % werkt zowel met UGentapparatuur als met eigen apparatuur.

De helft van de bevraagden werkt met een computer die niet ouder is dan 3 jaar. 34 %  heeft een computer die ouder is dan 3 jaar en 16%  kent de leeftijd van zijn of haar computer niet of heeft deze niet ingevuld.

Zoals vaak bij bevraging kwamen de meest interessante bevindingen uit het opmerkingen veld.

 • Een laptop alleen is niet voldoende om te kunnen telewerken. Ook nodig: 1 of 2 externe schermen, extern klavier, muis, camera, micro, headset, printer, scanner en een goede, ergonomische bureaustoel
 • Iedereen zou telwerkapparatuur van de UGent moeten krijgen
 • Iedereen laptop met docking station i.p.v. desktop
 • Kwaliteit en snelheid van geleverd werk gaat omhoog door telewerken (als de apparatuur goed/recent is, anders vertragend)
 • Compensatie internetkosten, telefoonkosten?
 • Telewerken mag voor mij nog langer duren
 • Ik vind dat bepaalde IT-toepassingen wel wat beter zouden kunnen, bv. bereikbaarheid van de schijven + in de browsers op Athena kan je geen favorieten e.d. opslaan waardoor deze niet zo gebruiksvriendelijk zijn.

 

2 reacties op “Resultaten poll ‘Heb jij goede apparatuur om te telewerken?’

 1. Een laptop…
  Amen
  Heel vervelend dat ik niets kan printen…
  Het gebrek aan een deftige bureaustoel: heel veel nek- en schouderklachten en hoofdpijn. Slaaptekort en wekelijks kine!

Reageer hier...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *