Nieuws

Meer ATP’ers kunnen vanaf nu statutair worden

thumb image

23 mei 2020

Medewerkersbeleid - RVB/BC

Op 20 mei besliste de Raad van Bestuur van de UGent om de principes van een verdere statutarisering van het ATP goed te keuren. Onder meer medewerkers van de sociale sector (resto’s, cafetaria’s, huisvesting en crèches) kunnen hierdoor nu ook statutair worden.

Door deze beslissing wordt mogelijk dat een heel aantal collega’s die jarenlang contractueel werkten, en niet konden rekenen op een statutaire positie, nu toch statutair kunnen worden.

  • Concreet gaat het om ATP-ers die beantwoorden aan de volgende voorwaarden:
    Contractuelen die betaald worden op de begrotingsafdelingen III, IV en V
  • Ze beantwoorden aan de voorwaarden van het decreet om statutair te worden (concreet: ze zijn oorspronkelijk aangeworven aan de UGent via een publieke vacature, en er vond minstens een selectiegesprek plaats)
  • Het gaat om structurele functies

Eén van de gevolgen is dat de grote groep van medewerkers uit afdeling III (studentenresto’s en cafetaria’s, dienst huisvesting, kinderdagverblijven, sportdienst,…) nu zullen kunnen gestatutiseerd worden, alsook een heel aantal andere collega’s uit de centrale administratie en de faculteiten voor wie dat tot nu toe niet mogelijk was.

De exacte modaliteiten moeten nu worden uitgewerkt, maar dit is in elk geval een belangrijke stap voorwaarts voor heel wat ATP-collega’s.

Bron: RvB UGent en ACOD

4 reacties op “Meer ATP’ers kunnen vanaf nu statutair worden

  1. Jammer dat contractuelen die door de inkanteling van HoGent naar UGent hiervoor niet in aanmerking komen, aangezien zij niet werden aangeworven aan de UGent via een publieke vacature.

  2. Goed nieuws! Volgende stap is ongelijkheid wegnemen bij onderwijzend personeel? Zelfde takenpakket en functie = zelfde statuut, toch?

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *