Nieuws

Vanaf volgend Academiejaar kunnen studenten volledig online inschrijven

thumb image

11 maart 2020

APPministratie

Tags:

Vanaf academiejaar 2020-2021 zullen nieuwe studenten volledig online kunnen inschrijven. In eerste instantie zal dat kunnen voor Belgische studenten, aan de hand van de elektronische identiteitskaart (eID) en via afgeleide technologieën zoals Itsme. Hiervoor zal er gebruikt gemaakt worden van de diensten die aangeboden worden via Authenticatie Vlaanderen. Later is het de bedoeling om online inschrijven ook mogelijk te maken voor Europese studenten (via de eIDAS-technologie).

Leve de administratieve vereenvoudiging! 🙂

Om na te gaan of studenten voldoen aan de toelatingsvoorwaarden zal de voorgeschiedenis opgehaald worden uit de Databank Hoger Onderwijs (DHO). Omdat scholen tijd nodig hebben om alle diploma’s in DHO te registreren zal het inschrijven voor volgend academiejaar ook later starten, namelijk op 10 augustus. Het is moeilijk om in te schatten hoeveel studenten van het online inschrijven zullen gebruikmaken. Offline inschrijven blijft in ieder geval mogelijk. Dit zal jaar na jaar geëvalueerd worden.

Kandidaat-studenten die willen inschrijven voor een opleiding met een verplichte ijkingstoets of een toelatingsexamen, zullen “on hold” gezet worden tot in het systeem is aangeduid dat ze deelgenomen hebben/geslaagd zijn. Idealiter maakt OASIS een automatische koppeling mogelijk op basis van het rijksregisternummer. Indien dat niet meteen mogelijk is, zal de afdeling Studentenadministratie en studieprogramma’s op basis van de lijsten de inschrijvingsaanvragen zelf goedkeuren. Studenten die van de Uitzonderingscommissie niet moeten deelnemen aan de verplichte ijkingstoets en dus niet over een deelnameattest beschikken, zullen ook in OASIS geregistreerd kunnen worden.

foto: © Matthias Engels

 

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *