Nieuws

Waarom heb je niet elk jaar evenveel vakantiedagen?

thumb image

7 januari 2020

Medewerkersbeleid

Tags:

Je zal het misschien al gemerkt hebben dat je niet elk jaar evenveel dagen verlof krijgt. In 2018 had je er 39, in 2019: 38 en in 2020: 37. Het lijkt alsof je er elk jaar eentje minder krijgt, maar gelukkig is dat natuurlijk niet zo. Deze schommeling wordt veroorzaakt door het aantal brugdagen in dat jaar. Als feestdagen op donderdag of dinsdag vallen, wordt er meestal een brug naar het weekend gemaakt. In een jaar met veel bruggen zoals 2018 heb je hierdoor dus meer verlofdagen. In een jaar zoals 2020 waarin feestdagen vooral op maandag, woensdag of vrijdag vallen heb je minder brugdagen dus ook een paar verlofdagen minder. Geen reden tot paniek dus 🙂

Alles over de verlofdagen in 2020 vind je hier op de website van de UGent. Op de website van het ACOD vind je ook een mooi schematisch overzicht.

 

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *