Nieuws

ATP-Participatie-oproep! UGent-Codex gebruiksvriendelijk helpen maken

thumb image

17 oktober 2019

APPministratie - Done - Participatie

Tags:

Binnen de UGent zijn heel wat reglementen van toepassing (https://www.ugent.be/intranet/nl/reglementen). De waaier aan reglementen, richtlijnen en codes maakt het moeilijk om het overzicht te behouden. Het is vandaag ook onmogelijk om bepaalde interpretaties van reglementsbepalingen snel terug te vinden, de reglementen bevatten zelf geen nadere toelichting (memorie), en een zoekfunctie loslaten op het geheel van reglementen is niet mogelijk.

Het codex-project wil deze pijnpunten wegwerken. Door het geheel van de UGent-reglementen te bundelen in één codex wordt overzichtelijkheid en uniformiteit nagestreefd, door dit te koppelen aan een gebruiksvriendelijke webinterface wordt het mogelijk om (per artikel, per reglement) toelichtingen en interpretaties toe te voegen, en kan er makkelijk op trefwoorden gezocht worden.

Intussen is er een demoversie van de UGent-Codex. Deze demoversie wordt thans aangevuld met een reeks reglementen, zodat het mogelijk wordt om de gebruiksvriendelijkheid van de omgeving die werd gecreëerd wat uitgebreider te testen. Hiervoor is onze academisch beheerder Mike Nachtegael en Directie Bestuurszaken op zoek naar een 10-tal testers.

Wil je graag helpen om de UGent-codex gebruiksvriendelijk te maken? Stuur dan (voor 1/11/2019) een mailtje naar jeroen.ongenae@ugent.be

10 reacties op “ATP-Participatie-oproep! UGent-Codex gebruiksvriendelijk helpen maken

  1. Destijds heb ik meegewerkt aan de update van de codex gelijke rechten man vrouw, waardoor ik veel ervaring kreeg met de layout van lange teksten (duizended pagina’s) met veel verwijzingen. Ik wil graag bijdragen tot dit project maar ik dan zou ik wel moeten weten welke impact dit heeft qua tijdsbesteding. Dit zal overleg vergen.

  2. Ik wil eventueel ook wel meewerken (heb ooit ervaring gehad met redactionele teksten te corrigeren) maar bij mij dezelfde vraagstelling als bij Catherine: tijdsbesteding (ik werk halftijds).

  3. Ik heb ook interesse om mee te werken als dat haalbaar qua tijdspanne en tijdsinvestering. Je mag me alvast uitnodigen voor de infosessie.

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *