Nieuws

Kan je als ATP je pensionering uitstellen?

thumb image

6 oktober 2019

Medewerkersbeleid

Tags:

Neen, je pensionering kan je niet uitstellen. Maar het universiteitsbestuur kan wel beslissen dat je (een deel van) je activiteiten betaald kan verder zetten. Dit gebeurt dan via een contractuele aanstelling, waarvan je tewerkstellingspercentage ten hoogste overeenstemt met het maximale salaris dat je kan bijverdienen zonder je pensioenrechten te verliezen. Hoeveel je juist mag bijverdienen vind je hier.

Je kan dus geen pensioenrechten meer opbouwen want je bent immers al met pensioen. Maar je mag dus wel bijverdienen naast je pensioen.

Bij bezoldigde voortzetting vervalt het recht op de functionele loopbaan en kunnen geen beleidsfuncties meer worden uitgeoefend en de beslissing geldt voor maximum één academiejaar en kan telkens met maximum één academiejaar worden verlengd.

Procedure

Ofwel de vakgroepraad ofwel de decaan ofwel de rector of een directeur van de Centrale Administratie dient een gemotiveerde aanvraag in tot de bezoldigde voortzetting van activiteiten bij de faculteitsraad of het directiecollege (= rector, vice-rector, logistiek en academisch Beheerder).

De gemotiveerde aanvraag en de gemotiveerde adviezen van de faculteitsraad of directiecollege worden overgemaakt aan de Raad van Bestuur.

Het volledig reglement vind je hier

Hoeveel mag ik bijverdienen?

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *