Nieuws

Job crafting oplossing voor onderprikkeling ATP?

thumb image

2 september 2019

Denken - Medewerkersbeleid

Tags: ,

Uit de welzijnsenquête blijkt dat een ATP’er een aanzienlijk groter risico heeft dan een medewerker uit een andere geleding als het gaat over ontplooiingskansen, onderprikkeling en vaardigheidsbenutting.

Wat is de oorzaak?

De oorzaak wijst in de richting van een onderbenutting van talenten van ATP-medewerkers.

Is er een oplossing?

Volgens Frederik Anseel (zie boek ‘Personaliseren van werk – mythes en feiten’) kunnen deze 3 risico’s dalen door in te zetten op talentmanagement. Hierdoor gaat immers de intrinsieke motivatie van medewerkers terug toenemen. Bovendien is talentmanagement één van de 6 universiteitsbrede beleidskeuzes waar de UGent wil op inzetten. Frederik Anseel is de opdrachthouder voor talentmanagement binnen de UGent.

Job crafting

Bij job crafting neem je als medewerker zelf initiatief om je job anders vorm te geven en te kijken welke talenten je graag zou inzetten. Uiteraard gebeurt dit best in overleg met je leidinggevende.

Maar misschien kan de UGent tegelijkertijd haar ATP’ers meer stimuleren om zijn of haar talenten te ontplooien en in te zetten voor de UGent.

Zo kunnen bij Google medewerkers 20% van hun tijd besteden aan zaken die niet binnen hun takenpakket vallen, maar die wel ten dienste staan van het bedrijf. Wat blijkt? De belangrijkste innovaties van Google werden ontwikkeld in deze 20%-tijd.

Vind jij dat de UGent ATP’ers meer moet stimuleren om 20% van hun tijd in te zetten om hun talenten en ideeën te ontwikkelen?

Wil jij graag je talenten meer kunnen inzetten? Dan je alvast eens gaan praten met een van de jobcoaches van de UGent om te horen wat je opties zijn: loopbaanbegeleiding@UGent.be

Meer weten over loopbaanbegeleiding aan de UGent?

 

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *