Nieuws

Als UGent-ATP’er op Erasmus?

thumb image

De UGent ontving in mei 90 collega’s van buitenlandse partnerinstellingen voor een staff training week. Wil jij als ATP’er ook op uitwisseling?

De Universiteit Gent beschikt met het Erasmus+-programma over een budget waarmee niet-academisch personeel op Erasmus kan gaan naar Europese partneruniversiteiten om daar ervaringen en goede praktijken te leren kennen (job shadowing, training, studiebezoek). De uitwisseling bedraagt minimum 2 en maximum 5 dagen (ter plaatse). Er kunnen jaarlijks zo’n 30 collega’s gebruik maken van deze mogelijkheid, en de oproep wordt tweemaal per jaar herhaald. Alle ATP-functies komen in aanmerking: personeel uit bibliotheek, ICT, HR, financiën, sociale voorzieningen, kwaliteitszorg, logistieke diensten, internationalisering, studentenadministratie… Collega’s met een functiebeperking kunnen bijkomende financiële ondersteuning krijgen om de buitenlandse training zo optimaal mogelijk te laten verlopen.  De training is mogelijk in elke universiteit/hogeschool in één van de Erasmus+-programmalanden (de 27 andere EU-lidstaten (waarbij de situatie voor UK-bestemmingen na de Brexit nog onduidelijk is), Noorwegen, Liechtenstein, IJsland, Noord-Macedonië, Servië en Turkije).

Hoe je je hiervoor kandidaat stelt en hoe je dergelijke buitenlandse training best aanpakt, vind je op de webpagina van de afdeling Internationalisering.

Succesvolle staff training week

Elk jaar organiseert de Afdeling Internationalisering een staff training week voor personeelsleden van onze buitenlandse partnerinstellingen. Dit jaar werd in het kader van het Realise-project, waarvan de UGent ook partner is, een training aangeboden met als thema ‘staff mobility in the spotlight’. Van 14 tot 16 mei werden expertise en ideeën uitgewisseld met een 90-tal medewerkers uit verschillende landen. Collega’s van onder andere de Europese Commissie en de Academic Cooperation Association (ACA) boden al een vooruitblik op wat het nieuwe Erasmus+-programma vanaf 2021 op het vlak van staff mobility zal brengen. Daarbij werd aangegeven dat dit nog meer aan belang zal winnen omdat dergelijke mobiliteit een heel krachtige vorm van professionalisering is.

Vragen of meer info

De samenwerkingen in het kader van Erasmus+ situeren zich binnen het bredere UGent-beleid op het vlak van talentontwikkeling en professionalisering. Voor vragen en meer info kan je terecht bij de afdeling Internationalisering.

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *