Nieuws

Besluiten Bestuurscollege: o.a. Reglementen UGent worden toegankelijker en leesbaarder

thumb image

8 mei 2019

APPministratie - RVB/BC

Tags:

Op het bestuurscollege van 26 april 2019 werd het project codex goedgekeurd. Binnen de UGent zijn heel wat reglementen van toepassing (https://www.ugent.be/intranet/nl/reglementen). De waaier aan reglementen, richtlijnen en codes maakt het moeilijk om het overzicht te behouden. Het is vandaag ook onmogelijk om bepaalde interpretaties van reglementsbepalingen snel terug te vinden, de reglementen bevatten zelf geen nadere toelichting (memorie), en een zoekfunctie loslaten op het geheel van reglementen is niet mogelijk.

Het codex-project wil deze pijnpunten wegwerken. Door het geheel van de UGent-reglementen te bundelen in één codex wordt overzichtelijkheid en uniformiteit nagestreefd, door dit te koppelen aan een gebruiksvriendelijke webinterface wordt het mogelijk om (per artikel, per reglement) toelichtingen en interpretaties toe te voegen, en kan er makkelijk op trefwoorden gezocht worden.

Daarnaast kan dit project ook een significante bijdrage leveren aan UGent Verlicht, omdat het een hefboom kan zijn om in een vervolgtraject waar mogelijk reglementen op te heffen of te vereenvoudigen (opportuniteiten kunnen minstens in kaart worden gebracht).

Tegen september 2019 zouden de reglementen in de codex zitten. Het leesbaarder maken zal dan gebeuren in de loop van het volgende academiejaar.

Alle besluiten van het Bestuurscollege van 26/4 vind je hier. Laat zeker weten als je geen toegang zou hebben tot deze link!

Vragen steeds welkom!

 

Reactie op “Besluiten Bestuurscollege: o.a. Reglementen UGent worden toegankelijker en leesbaarder

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *