Nieuws

Komen er ATP-vlinderfuncties?

thumb image

20 maart 2019

Done - Medewerkersbeleid - RVB/BC

Tags: ,

Reeds meer dan een jaar geleden werd het principe van de vlinders goedgekeurd op de Raad van Bestuur. Toen echter nog zonder duidelijkheid over het financieel kader en de uitwerking. Op 1 maart 2019 werd het beleidskader voor ATP-vlinderfuncties goedgekeurd op de RvB.

Hierdoor kunnen de 5 facultaire vlinders bij de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen alvast starten. Deze faculteiten hebben eigen middelen geïnvesteerd in vlinders.

De 15 centrale vlinderfuncties kunnen er wel ten vroegste in 2020 komen omdat er hiervoor in 2019 geen budget werd voorzien.

ATP-vlinders zijn flexibel inzetbare administratieve of technische medewerkers in functieklasse B of C. De vlinders vervangen ATP-medewerkers die bijvoorbeeld omwille van ziekte of zwangerschap langere tijd afwezig zijn. Ze kunnen ook inspringen bij piekbelasting. De vlinders krijgen een contract van onbepaalde duur of zijn aangesteld als statutair medewerker. Op termijn en na evaluatie van het project kan overwogen worden om ook vlinderfuncties op A-niveau te creëren.

 

Reageer hier...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *